Slider3_bgDexcom szenzorDexcom G4 PlatinumDexcomvércukor monitor
Slider2_bgDexcom receiverGlucoDr vércukormérőDexcom

Ismerje meg mit adhat önnek a Dexcom G4 Platinum folyamatos vércukor monitor

Dexcom G4 Platinum

Folyamtatos vércukorellenörző rendszer (CGM)

Dexcom g4 vevőegységA Dexcom G4 Platinum folyamatos vércukor ellenőrző rendszer használata közben a folyamatos érzékelős vércukormérés eredményei 5 percenként frissülnek, akár 7 napon át. Ezek az eredmények segítenek Önnek felismerni vércukorszint változásainak trendjeit és mintázatait.

A rendszer az érzékelőt, a jeladót és a vevőegységet tartalmazza. Az érzékelő egy eldobható egység, amelyet a vércukorszintjének akár 7 napon át tartó folyamatos monitorozásához be kell ültetnie a bőre alá. A jeladó egy többször használható eszköz, amely vezeték nélkül továbbítja az érzékelő által mért vércukorszintadatokat a vevőegységbe. A vevőegység egy kézben tartható készülék, amely lekéri és megjeleníti a vércukorszintet.

A Dexcom G4 Platinum rendszer segít a magas, illetve alacsony vércukorszint észlelésében. Ez lehetővé teszi a terápia azonnali és hosszú távú módosítását is, annak érdekében, hogy az értékek szélsőséges kilengése minél kisebb legyen.

Kinek hasznos a Dexcom G4 Platinum vércukor monitor?

II-es típusú cukorbetegek

A Dexcom G4 Platinum a felhasználó folyamatos és valós idejű vércukorértékének nyomon követése által hatékony segítséget nyújt a II-es típusú cukorbetegeknek a diétás étrend, és a megfelelő testmozgás mellett megjelenő vércukor változási tendenciák értékelésében, ezáltal támogatva az ideális vércukor beállítás és az optimális kezelés kialakítását. A beépített riasztások segítségével azonnal értesülhet, ha vércukorszintje túlzottan magas vagy alacsony. Az ideális beállítás mellett a cukorbetegség hosszú távú szövődményeinek esélye jelentősen csökkenhet.

I-es típusú diabétesszel élők, gyermekek és fiatalok

A Dexcom G4 Platinum kímélő segítség a cukorbeteg gyermekeknek és a szülőknek egyaránt. Segítségével elkerülhető a naponta gyakran 3-6x alkalmazott ujjbegyszúrás, mivel a beépített riasztásoknak hála a szülő azonnal értesül a kívánttól eltérő vércukorszintekről. A monitor rendszer vezeték nélküli működése lévén kényelmes használatot biztosít és már két éves kortól használható, ha gyermeke eltűri a szenzor viselését. A Dexcom G4 Platinum inzulinpumpa mellett is alkalmazható, ezáltal nyomon követhető a folyamatos inzulin adagolás hatása a vércukor szintekre.

Terhességi cukorbetegek

Biztonság a babának és a mamának. A Dexcom G4 Platinum folyamatos vércukor monitor terhesség alatt is biztonsággal használható. Segít a kismamának betartani a diétát, beállítani az esetleges gyógyszerezést és elkerülni a későbbi, lehetséges szövődményeket.

Diabétesz gyanús, vagy speciális diétát folytatók

A Dexcom G4 Platinum a nap 24 órájában 5 percenként méri és tárolja a vércukorszintet, így minden, a vércukorszinttel kapcsolatba hozható esemény és érték rögzítésre kerül. Segít felismerni a pre-diabeteses állapotokat és pontosan megítélni azok súlyosságát illetve a diétás kezelés hatékonyságát.

Cukorbeteg sportolók

A Dexcom G4 Platinum segít a testmozgás, az edzés és a verseny alatt abban, hogy a páciens vércukorszintje ne érje el a kritikus szintet. Már az egy hetes mérés is hatalmas segítség lehet abban, hogy kialakítsa versenyen kívüli és verseny alatti étrendjét, így nem a legrosszabbkor fognak elfogyni tartalékai. A Dexcom G4 Platinum nem csak cukorbetegek által alkalmazható. Extrém fizikai terhelés esetén (úgy mint a hosszútávú kerékpározás, triatlon illetve maraton) segít figyelemmel kísérni a csökkenő vércukor tendenciát és optimalizálni a verseny alatti szénhidrát bevitelt.

Folyamatos vércukor monitor

A Dexcom G4 Platinum vércukorellenörző rendszerrel (CGM)

Vércukorszint változás

Segít nyomon követni a vércukorszint változásait

A Dexcom G4 Platinum rendszer folyamatosan méri a szöveti vércukorszintet. Heti hét napon át, 5 percenként, így a korábban nem észlelt változások is nyomon követhetővé válnak. Ezzel segíthet súlyos hipoglikémiás esetek elkerülésében és a későbbi szövődmények csökkentésében.

Segít megóvni gyermekét

A Dexcom vércukormonitor rendszer gyermekeken is alkalmazható, már 2 éves kórtól.